Danish
English
German
Dutch

Aktiviteter på Stenaldercentret i Ertebølle

Stenaldercentret i Ertebølle kun 500 meter fra campingpladsen, har gennem de seneste 2 år været igennem en positiv forandring, så udstillingerne og aktiviteterne rammer rent i tråd med stenalderen som hoved tema.

En række daglige aktiviteter for publikum kan ses på deres hjemmeside. http://www.vesthimmerlandsmuseum.dk/Stenaldercenter

Fondsdonation til Stenaldercenter 

  retur

Takket være en donation på 4 mio. kr. fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal kan Stenaldercenter Ertebølle gennemføre en længe ønsket fornyelse af udendørsområderne. Det nye oplevelseslandskab står klar i juni 2019. 

Landsbyen Ertebølle i Vesthimmerland er både kendt for sin smukke natur og den berømte 7.000 år gamle køkkenmødding fra jægerstenalderen. Nu får området et betydeligt løft som national seværdighed, når Stenaldercenter Ertebølle igangsætter en komplet nyanlæggelse af udendørsarealerne. På et næsten 25.000 m² stort areal opstår landets største og mest moderne oplevelsescenter til udendørsformidling af stenalderen. 

Her vil gæsterne få stenalderen helt ind under huden, når de træder ind i fortidens verden og oplever et landskab, der fremstår vildt og urørt, kun påvirket af stenaldermenneskets aktiviteter. I urskoven udspringer en bæk, blandt de sten istiden efterlod. Bækken risler forbi stenalderfolkets boplads og videre ned i en sø, hvor stammebådsbyggeri og fiskeri finder sted. Ikke langt derfra viser brændte træstubbe spor efter de første bønders øksehug i et åbent landskab med agre og græssende får. 

Overalt vil der være tegn på stenalderfolkets aktiviteter. Flinthugning, madlavning, træarbejde, jagt, skindbearbejdning, stammebådssejlads og meget mere giver gæsterne mulighed for at mærke stenalderen på egen krop og opleve fortiden med alle sanser, under kyndig vejledning af centerets formidlere og arkæologiske forskere fra ind- og udland. 

Med A.P. Møller Fondens flotte donation til det omfattende anlægsarbejde tager det vesthimmerlandske Stenaldercenter første skridt på vejen til at rykke op i superligaen af oplevelsesattraktioner i landet. Det nye Stenaldercenter Ertebølle står klar til juni 2019, men gæsterne vil allerede i år se væsentlige forandringer og blive informeret om udviklingen af det omfangsrige anlægsprojekt.